17-04-13

Opening Albert Heijn

08-06-11

Markt op pinkstermaandag

Normaal is er op feestdagen geen markt, maar op pinkstermaandag, 13 juni, staan de marktkramers uitzondelijk toch op de Kioskplaats. U kan er gezellig gaan kuieren tussen 8 tot 13 uur.

08-03-11

Met Belgerinkel naar de Winkel

Met Belgerinkel naar de Winkel,fietsen,deelnemen,hoe,Hoboken,AntwerpenIn 2011 staat Met Belgerinkel naar de Winkel in het teken van De Liefde. Liefde voor elkaar, en liefde voor de fiets!
Heb je een romantisch uitje gepland? Fiets nog snel even langs de buurtwinkel of bakker voor een flesje wijn en een peperkoeken hartje om gezellig te kunnen picknicken.
Fietsen en liefde, dat is zoals Romeo en Julia... voor elkaar gemaakt. Het ideale thema dus voor Met Belgerinkel naar de Winkel. 
Blink jullie stalen ros al maar op om van 7 mei tot 11 juni, hand in hand, het met rozenblaadjes bestrooide pad van de liefde te berijden.
Met Belgerinkel naar de Winkel is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en de Christelijke Mutualiteit, met de steun van de Gezinsbond en de Fietsersbond.

7 goede redenen om op de fiets te springen:

  1. Geregeld fietsen is gezond. Per dag twee keer een kwartiertje met de trappers draaien, volstaat om de conditie op peil te houden. De mensen van CM vertellen je er graag meer over!
  2. Gedaan met zoeken naar een parkeerplaats! Met je fiets rij je tot vlak voor de deur van de handelaar. Handig, niet?
  3. Met de fiets ben je vaak sneller dan met de wagen. Als fietser ontloop je de files en rijd je kriskras door de straten. Ook eenrichtingsstraten houden je niet tegen.
  4. Hoge benzineprijzen of dure parkeertickets? Daar zijn fietsers immuun voor. Als fietser bespaar je gemiddeld € 3 per 10 km!
  5. Ook je stad of gemeente wint: meer fietsers betekent minder auto's. Het hart van je gemeente wordt daardoor rustiger, veiliger en leefbaarder.
  6. De plaatselijke handelaar zal je eveneens graag zien komen: fietsers zijn vaak trouwe klanten en ze maken de winkel beter bereikbaar voor iedereen.
  7. Hoe meer je fietst, hoe beter voor het milieu en voor ons klimaat. Wie fietst, houdt de lucht proper!

Wanneer:
Je kan meefietsen van zaterdag 7 mei tot zaterdag 11 juni

Hoe deelnemen:
Alle informatie kan je hier vinden.

Deelnemende zaken Hoboken: Klik hier

27-04-18

Delhaize promoot Belgisch varken

ECO1_G07354B8T_1_varken_jpg_275.jpgDe supermarktketen Delhaize lanceert een campagne om Belgisch varkensvlees te promoten, in reactie op de crisis in de sector. Minister-president Kris Peeters vraagt de andere distributeurs om het initiatief te volgen.
De campagne - met onder meer affiches in winkels, markeringen op verpakkingen en advertenties in de zaterdagkranten - werd voorgesteld in de Delhaize-vestiging in Hoboken in aanwezigheid van Peeters. Het gaat om een nationale actie van de supermarktketen.

Michel Eeckhout, CEO van Delhaize België, wees op het tijdelijke overaanbod omwille van onder meer de Duitse dioxinecrisis en op de slechte rendabiliteit voor de producenten. "We willen een voortrekkersrol spelen naar aanleiding van de huidige crisis in de varkenssector, al is onze impact als individueel distributeur beperkt. Wij nemen slechts 5 tot 8 procent van de binnenlandse varkensvleesproductie af. Een belangrijk deel gaat immers naar de export", zei Eeckhout.

Het verse varkensvlees bij Delhaize in de rekken is nagenoeg allemaal Belgisch, net als de charcuterie. 65 procent van de leveranciers van de distributeur zijn trouwens Belgisch. Delhaize wil met zijn actie in de eerste plaats de consumptie van binnenlands varkensvlees verhogen.

Peeters is verheugd over dat initiatief, omdat de distributeurs een belangrijke rol spelen bij de verkoop aan consumenten. "Delhaize neemt zijn maatschappelijke rol op om de klant en de consument te overtuigen dat Belgisch varkensvlees van prima kwaliteit is, en hopelijk tot aankoop over te gaan", zei hij.
Foto ©Michiel Henryckx, bron: De Standaard