29-06-11

Prijsuitreiking 'Met Belgerinkel naar de winkel'

 

district,Hoboken,bond Beter Leefmilieu,Unizo Hoboken,CMBelgerinkel-fiets,winkeliers,Met belgerinkel naar de winkel,middenstand

Met de actie 'Met belgerinkel naar de winkel' werd de fiets gepromoot en de lokale handelaars in de kijker gezet. De Hobokense middenstand werd ontvangen op dinsdag 21 juni in kasteel Sorghvliedt aan de Marneflaan 3. Daar werden de winnaars bekend gemaakt. 

In Hoboken namen 50 winkeliers deel aan deze wedstrijd. Zij brachten volgestempelde deelnamekaarten binnen. Mevrouw Marie-Jeanne De Boyser ontving de hoofdprijs, een gloednieuwe Belgerinkel-fiets. De tweede prijs was een romantisch fietsweekend dat werd gewonnen door Rita Gosselin. De andere laureaten kregen een exclusieve regenponcho van modeontwerpster en kunstenares Kaat Tilley. 

Een initiatief van de bond Beter Leefmilieu, Unizo Hoboken en CM in samenwerking met het district Hoboken.
www.hoboken.be 

Extra grofvuilinzameling na noodweer

containerpark,Hoboken,stormschade,afval,ophaling,grofvuilinzameling,Antwerpenaars die getroffen zijn door het noodweer kunnen deze week een extra grofvuilinzameling aan huis krijgen voor de verwijdering van allerlei afval veroorzaakt door wind en neerslag.
De stedelijke infolijn kreeg al tientallen oproepen van Antwerpenaars die informatie of hulp vroegen voor de verwijdering van allerlei afval. Burgers kunnen zoals altijd zelf hun afval naar de Antwerpse containerparken brengen, ook afval veroorzaakt door het noodweer.

Daarnaast wil de stad de door het noodweer getroffen burgers ondersteunen door een extra afvalinzameling aan huis. De verwijdering van afval veroorzaakt door het noodweer kan op eenvoudige wijze via de normale grofvuilinzameling aan huis worden aangevraagd. De getroffen Antwerpenaars kunnen deze extra dienstverlening gratis aanvragen via de stedelijke infolijn op het telefoonnummer 03/22.11.333. De aanvragen worden vervolgens door de reinigingsdienst zo snel mogelijk verwerkt via de normale grofvuilinzameling aan huis.
Bron: De Standaard 

Ingenieursstudenten bouwen mini-bierbrouwerij

microbrouwerij,Hoboken,bacheloreindwerk,brouwerij,Karel de Grote-Hogeschool,Biochemie,Elektromechanica,studenten,Vijf studenten Biochemie en Elektromechanica aan de Karel de Grote-Hogeschool hebben een mini-brouwerij gebouwd als bacheloreindwerk.

“Met onze microbrouwerij moeten we 50 à 100 liter bier per batch kunnen brouwen”, vertelt Nikolaas Van den Wyngaert (22), ingenieursstudent aan Karel de Grote-Hogeschool in Hoboken.

“Vanaf oktober kunnen we ons eigen bier brouwen, want de gisting en de lagering vragen verschillende weken controle. We kregen een recept van brouwerij De Koninck en pasten dat zelf aan.” 

Dankzij externe sponsoring voor een totaalbedrag van 63.000 euro konden de ingenieurs in spe de installatie op maat bouwen.

Wie meer wil lezen over hun minibrouwerij:
www.kdgmicrobrouwerij.net 

Bron: Engineeringnet.be

20-06-11

UIT-huis HOBoken

cultuurcentrum,Casa Louisa,jeugddienst,cultuurantenne,buurtsport,pleinontwikkeling,bibliotheek,verhuis,Hoboken,uit-huis,Een Grabbelpas voor de kinderen, tickets voor een cultureel evenement of het laatste boek van Pieter Aspe. Het UIT-huis HOBoken geeft binnenkort onderdak aan alle vrijetijdsdiensten.

Voor alles wat met vrije tijd te maken heeft, kunnen inwoners binnenkort terecht in de het gebouw van de bibliotheek in de Kapelstraat. Dat wordt helemaal heringericht. Het vrijetijdscentrum krijgt een gemeenschappelijke balie die de Hobokenaar verder helpt. Daar kan u boeken uitlenen, tickets kopen voor voorstellingen van het cultuurcentrum, inschrijven voor activiteiten van de jeugddienst, een A-kaart kopen en pasjes voor de sorteerstraten aanvragen. U kan er ook terecht voor informatie over activiteiten, hoe u subsidies kan krijgen voor de werking van uw vereniging en u vindt er een groot aanbod folders voor jongeren. In het UIT-huis zullen bovendien allerlei activiteiten plaatsvinden: toneel- of muziekvoorstellingen, de activiteiten van de Grabbelpas, workshops voor jongeren, filmvoorstellingen, auteurslezingen en informatieavonden. Op de eerste verdieping komt er een vergaderlokaal en een polyvalente ruimte voor evenementen en optredens. De diensten verhuizen naar de biblioheek omdat er nog veel ruimte is en omdat de huidige locaties niet geschikt of te duur zijn. 

Wie verhuist er naar het UIT-huis?

  • cultuurcentrum Casa Louisa
  • de jeugddienst
  • de cultuurantenne
  • buurtsport
  • pleinontwikkeling

www.hoboken.be

Wijkt in in Hoboken

Wannes van de Velde,O.L.V-kerk,Volksliekes,miniconcert,Axl Peleman,Kruibeke,wandeling,De inwijkeling,Bert Bevers,Frank De Vos,875,Hoboken,Peter Holvoet-Hanssen,veer,

Voor 875 jaar Hoboken schreef stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen, samen met dichters Bert Bevers en Frank De Vos het gedicht 'De inwijkeling'. Vanaf het veer Hoboken-Kruibeke start er vandaag een geanimeerde wandeling langs de locaties die in het gedicht zijn omschreven. Het geheel eindigt met een miniconcert van Axl Pelemans 'Volksliekes' in de O.L.V.-kerk op de Kioskplaats.

De geanimeerde wandeling start aan het veer Hoboken-Kruibeke, op de stip op de aanlegsteiger. De wandeling passeert langs de locaties en monumenten in Hoboken die in het gedicht staan vermeld. Aan het wachthuisje aan het veer kan je een film over de scheepswerf Cockerill zien. Met een plattegrond wandel je verder langs café De Congoboot en langs de plek waar de Zwarte God aanspoelde. Hier wordt een tekst van Wannes van de Velde over dit beeld gebracht. Vervolg via de Kapelstaat langs het beeldje van Nello en Patrasche, waar schoolkinderen het Nellolied zingen, naar de kiosk in park Gravenhof. Hier dragen de drie dichters De inwijkeling voor, samen met de jongens van Morinho die een rap- en beatversie van het gedicht maakten. Van daaruit gaat de wandeling naar het eindpunt: de O.L.V.-kerk op de Kioskplaats, waar Axl Peleman onder het beeld van de Zwarte God een aantal akoestische versies van zijn Volksliekes brengt.
Kortom: een boeiende wandeling waarbij je nog wat meepikt over de geschiedenis van Hoboken.

Wanneer: 25/06 van 11u00 - 13u30
Waar: Veer Hoboken-Kruibeke, Leo Bosschartlaan 0
Info: 03 338 30 42, cultuurantenne.hoboken@stad.antwerpen.be
www.hoboken.be