03-03-11

Help de bedreigde dieren in Hoboken!

één,natuurgebied,Dieren in nesten,natuurpunt,Chris Dusauchoit,Dit voorjaar pakt Dieren in nesten (één) uit met een nieuwe interactieve rubriek: Dieren in nesten Bouwt! Samen met de kijkers bouwt  presentator Chris Dusauchoit een nieuw natuurgebied voor onze inheemse dieren in nood. Dat is nodig, want of het nu over de bij, de egel of de huismus gaat, ze kunnen onze hulp allen goed gebruiken. 

Elke week zet Chris de kijkers aan om voor een ander dier actie te ondernemen.  Dat kan met kleine ingrepen in je tuin, op je balkon of op de speelplaats: een nestkastje hangen, een vijvertje aanleggen, een bepaalde struik of boom planten etc. 

Bouw mee!
Samen met de kijkers bouwt Dieren in nesten een fonkelnieuwe biotoop. Natuurpunt werkte met veel plezier mee aan dit waardevolle initiatief. We vragen onze leden om vooral mee te bouwen. Jong en oud, of je  nu in de stad of op het platte land woont, iedereen kan meedoen.  Het is helemaal niet moeilijk om onze inheemse dieren te helpen.

Op de website van Dieren in nesten kan je de tips nalezen en, nog veel belangrijker, al je acties invoeren! Elke actie wordt omgerekend naar een aantal vierkante meters nieuw natuurgebied. 13 weken lang kan je jouw persoonlijke biotoopje beheren en  uitbreiden. Al die  biotoopjes vormen samen één groot natuurgebied dat we dagelijks zien groeien en diverser worden. 

De nieuwe reeks start op 5 maart 2011 en loopt tot 28 mei 2011. Voor de mensen die mee willen bouwen is de site de eerste week van maart beschikbaar:   In het verlengde van de rubriek verschijnt er later in het voorjaar een mooi boek bij uitgeverij Borgerhoff en Lamberigts.

Neemt u als Hobokenaar deel aan deze actie? Geef ons dan een seintje.

De commentaren zijn gesloten.