31-01-11

Try-Out Veerle Malschaert

Veerle Malschaert,comedy,novonov,theater,try-out,televisie,Supermarkt Malschaert,Hoboken,Antwerpen,Antwerpsesteenweg,cultuurclubVeerle vuurt (liefde) af! Want ’t is overal oorlog. In uwe kop, in uw relatie, op straat, in ’t verkeer, in de disco, in de supermarkt, in de wereld. Deze rebel with a cause zal je beschermen met toeters en bellen, zal je redden met bloemen en jarretellen van alles en iedereen die je irriteert, ambeteert en geneert.
Che Malschaert heeft misschien wel de oplossing voor wereldvrede. Een voorstelling over de schadelijke gevolgen van sprookjes, bang zijn voor bange mensen, big brothers en body snatchers. Regels om aan uw laars te lappen want niets is zo angstaanjagend als de norm. We zijn allemaal bereikbaar en allemaal verbonden. We kunnen winnen en verliezen. Wa kiest ge? En zijt ge zeker van uw keuze? Drama queen on speed Veerle Malschaert heeft een te groot hart, te grote mond en te veel testosteron.
Veerle is een podiumbeest en een geboren vertelster. Ze is actief in comedy en theater en op televisie. Haar eerste solo comedy show ‘Supermarkt Malschaert’ was meteen een schot in de roos.

Zat 12 Feb 2011 om 20u30
Gratis
Novonov Cultuurclub
Antwerpsesteenweg 61
2660 Hoboken

Umicore en Tesla slaan handen in mekaar

Umicore,Tesla,batterijen,recyclage,nikkel,kobalt,sportwagen,Hoboken,AntwerpenUmicore gaat de batterijen van de elektrische Tesla-auto's recycleren. Het bedrijf gaat er materialen zoals nikkel en kobalt uithalen.
Tesla Motors produceert elektrische sportwagens. De prijs van een auto loopt al snel op tot 100.000 euro. In Europa rijden er een paar honderd Tesla's rond.De markt voor elektrische auto's staat nog in zijn kinderschoenen maar met de lancering van nieuwe modellen zal die de komende jaren naar verwachting exponentieel stijgen.

Via het recyclageakkoord met Tesla zet Umicore zich op de kaart. In Hoboken verwerkt Umicore tonnen elektronisch schroot zoals gsm's en computers. Met autobatterijen boort het bedrijf een nieuwe markt aan.
Bron: De Tijd

29-01-11

Uw buurtregisseur

buurtregisseur,project,buurtregie,Antwerpsesteenweg,Sint-Bernardsesteenweg,Krijgsbaan,Jozef Leemanslaan,Moretusburg,Stuivenberg,Kevin Van den Bleeken,Antwerpen,HobokenDe buurtregisseur richt zich op samenlevingsproblemen en onveiligheid. Dit uit zich in acties op vier domeinen: veilig, proper, hersteld en gezellig. Doel van het project is om via netwerkvorming en een geïntegreerde aanpak overlast en onveiligheidsgevoelens te verminderen en een sociaal-veilig leefklimaat te scheppen.
Een buurtregisseur brengt in een buurt alle mogelijke diensten, projecten en initiatieven samen. Op deze manier zorgt hij ervoor dat er voldoende informatieuitwisseling en afstemming is tussen alle spelers op het terrein, wordt er gecoördineerd en geïntegreerd aan overlast, samenlevings- en onveiligheidsproblemen gewerkt en worden via de ‘veiligmix’ systematisch signalen en verbetervoorstellen op vlak van overlastbestrijding en leefbaarheid van op het terrein aan het beleid overgemaakt.  In Hoboken is buurtregie voornamelijk werkzaam in het gebied tussen de Antwerpsesteenweg-Sint-Bernardsesteenweg-Krijgsbaan-Jozef Leemanslaan en de wijken Moretusburg en Stuivenberg.

Info:

Kevin Van den Bleeken
Buurtregisseur Hoboken
kasteel Sorghvliedt
Marneflaan 3
tel. 03 338 30 21
kevin.vandenbleeken@stad.antwerpen.be

Showtime

Showtime,Marco Martinez,Roy Miner,Sven Claeys,Jules Smiling,Laura & Jana,Extra Time,Louisalei,Hoboken,Antwerpen,show,Showtime is de gloednieuwe show boordevol sketches en muziek met eigen creaties van Marco Martinez en Roy Miner. Die we zoveel mogelijk op verplaatsing willen gaan spelen. Samen 46 jaar op de planken en beiden al heel wat watertjes doorzwommen.
Showtime is dan ook een daverende live show om U krom te lachen. Roy en Marco brachten menig publiek al eerder aan het lachen met hun seniorenshows, jaarlijkse revues en zoveel meer.
We kozen voor regisseur “Sven Claeys” die net als Roy en Marco een artistieke duizendpoot is. Sven is acteur, regisseur en begeleider van podiumkunsten.
Voor de muzikale omlijsting en begeleiding, kozen we weer iemand met kennis van zaken en één van de top orgelisten uit ons vak.  “Jules Smiling” jarenlang de vaste waarde achter wijlen “Staf Permentier”. Jules is iemand met de nodige klasse,vakkennis en professionaliteit.
Samen met dit vast team en een tof showballet “ Laura & Jana” presenteren wij U een prachtig totaal concept.

Wanneer:
Vrijdag 11 maart om: 20.00 uur – Zaterdag 12 maart om:15.00 uur & 20.00 uur

Waar:
Extra Time: Louisalei 24 -2660 Hoboken

Kaarten:
VVK: € 8 – senioren: € 7.50 – kassa: € 10 (Reservatie verplicht!!)

Kaarten en plaatsbespreking:
0479.085.542 of info@marcomartinez.be

27-01-11

Van 3 jaar cel naar 3 maanden met uitstel voor steekpartij

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Abderrahim H. (28) uit Hoboken veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en 550 euro boete voor een steekpartij met bijna fatale gevolgen. In eerste aanleg kreeg hij voor die feiten nog drie jaar effectief, maar het hof vond dat er sprake was van uitlokking.
 
Op 3 april 2009 kreeg de beklaagde het op café aan de stok met Berdar M. De discussie ontaardde in een vechtpartij in de toiletten. Berdar M. gaf Abderrahim H. als eerste een vuistslag in het gezicht, waardoor de beklaagde op de grond viel. Twee kompanen van Berdar M. begonnen hem daarop te stampen.
 
Zwaargewond
Toen die laatste zich vooroverboog om Abderrahim H. een tweede vuistslag te geven, gaf de beklaagde hem twee messteken in de borst. Het slachtoffer was er erg aan toe: de rechterkamer van zijn hart en een groot longbloedvat werden doorboord. De man overleefde de steekpartij evenwel.
 
Uitlokking
De rechter in eerste aanleg vond het bewezen dat Abderrahim H. het slachtoffer wilde doden, maar het hof van beroep zag dat anders en herkwalificeerde de feiten van poging tot doodslag naar opzettelijke slagen en verwondingen. Het hof vond ook dat het slachtoffer de feiten had uitgelokt, omdat hij als eerste geslagen heeft en omdat de beklaagde ook werd afgetroefd door de kompanen van M. (belga/eb)
Bron: De Morgen