27-01-11

Van 3 jaar cel naar 3 maanden met uitstel voor steekpartij

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Abderrahim H. (28) uit Hoboken veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en 550 euro boete voor een steekpartij met bijna fatale gevolgen. In eerste aanleg kreeg hij voor die feiten nog drie jaar effectief, maar het hof vond dat er sprake was van uitlokking.
 
Op 3 april 2009 kreeg de beklaagde het op café aan de stok met Berdar M. De discussie ontaardde in een vechtpartij in de toiletten. Berdar M. gaf Abderrahim H. als eerste een vuistslag in het gezicht, waardoor de beklaagde op de grond viel. Twee kompanen van Berdar M. begonnen hem daarop te stampen.
 
Zwaargewond
Toen die laatste zich vooroverboog om Abderrahim H. een tweede vuistslag te geven, gaf de beklaagde hem twee messteken in de borst. Het slachtoffer was er erg aan toe: de rechterkamer van zijn hart en een groot longbloedvat werden doorboord. De man overleefde de steekpartij evenwel.
 
Uitlokking
De rechter in eerste aanleg vond het bewezen dat Abderrahim H. het slachtoffer wilde doden, maar het hof van beroep zag dat anders en herkwalificeerde de feiten van poging tot doodslag naar opzettelijke slagen en verwondingen. Het hof vond ook dat het slachtoffer de feiten had uitgelokt, omdat hij als eerste geslagen heeft en omdat de beklaagde ook werd afgetroefd door de kompanen van M. (belga/eb)
Bron: De Morgen

De commentaren zijn gesloten.