21-01-11

Leen een stappenteller

stappenteller.jpgHoe ver moet u elke dag wandelen om er een gezonde levensstijl op na te houden? Het antwoord is eenvoudig: met 10 000 stappen komt u al heel ver. Meer heeft u niet nodig voor een goede conditie. Met het ‘tienduizend stappenplan’ wil Hoboken u alvast op weg helpen.

Tel uw stappen
Wie ouder is dan achttien jaar kan een week lang een stappenteller lenen. Die kan u elke maandag afhalen in kasteel Sorghvliedt op de eerste verdieping. Vraag naar de sportantenne of de seniorenconsulente. U krijgt uitleg over het gebruik van de stappenteller en een invulformulier om het aantal stappen bij te houden. Zo ziet u meteen of u elke dag 10 000 stappen haalt. Het districtsbestuur zette zijn beste beentje al voor: in september liepen de werknemers van het districtshuis, de jeugddienst en het districtscollege zelf ook al rond met een stappenteller.

Wist u dit?
Uit onderzoek blijkt dat u ongeveer vijf- tot zesduizend stappen per dag zet. Om uw gezondheid erop te laten vooruitgaan zou u bovenop uw dagtaak elke dag tweehonderd calorieën moeten verbranden. Dat extra energieverbruik kan u bereiken door een halfuurtje per dag matig tot intensief te bewegen, wat overeenkomt met zo’n vierduizend stappen. Als u de twee getallen optelt, komt u aan tienduizend stappen

Info:
Elke maandag van 9 tot 15 uur
Kasteel Sorghvliedt, Marneflaan 3
www.hoboken.be

De commentaren zijn gesloten.