11-01-11

Laatste Hobokense videotheek gesloten

De laatst overgebleven videotheek aan de Kioskplaats 41 is op politiebevel gesloten wegens probleem met vergunningen. De uitbater Hendrik Van Hoof heeft zijn zaak naar Hemiksem overgebracht waar hij probleemloos kon heropenen. Het is de vijfde sluiting op rij van een zaak aan de Kioskplaats.

De Videotheek op de Kioskplaats bestaan al meer dan 10 jaar. Hendrik Van Hoof nam die zaak over op 1 mei en investeerde fors in nieuw materieel. Hij was er van overtuigd dat hij probleemloos de activiteiten van zijn voorganger kon verder zetten. "De woensdag voor nieuwjaar viel de politie met drie manschappen binnen en ik kreeg het bevel dadelijk zelf te sluiten of ze zouden de zaak verzegelen. De reden: Ik was niet in orde met de uitbatingvergunningen. Om dat geregeld te krijgen moest ik minstens drie maand sluiten, om alle onderzoeken af te ronden. Dat is hetzelfde als failliet gaan", verklaart Hendrik verbolgen. Hij verhuisde daarom zijn zaak naar de buurgemeente Hemiksem, waar hij sinds zaterdag probleemloos kon heropenen.

Hoboken reageerde verbolgen op de sluiting van haar laatste videotheek. Voorzitter van de handelaarsvereniging Kim Scharlaeken: "Wat gaat er in de plaats komen: de zoveelste kruidenier of wat rommelwinkeltjes. Is dat niet 'imagoverlagend'?"

Districtsschepen Langmans (Open VLD) en Unizo-voorzitter Mark Daems oordelen dat er terug rond de tafel moet gezeten worden met de overheid om het centrum van Hoboken nieuw leven in te blazen.

Intussen verklaart stadsschepen Robert Voorhamme (sp.a) dat hij geen videotheken viseert: "die uitbatingvergunningen zijn in het leven geroepen om wildgroei tegen te gaan en het kaf van het koren te scheiden. Onze diensten hebben de zaak onderzocht en de nieuwe uitbater in Hoboken voldeed niet aan de stedelijke normen".

Hendrik Van Hoof was wel welkom in Hemiksem, want daar is alleen een uitbatingvergunning nodig voor nachtwinkel, verklaart de gemeentelijke administratie van Hemiksem.(Hugo Wilri)
Bron: GVA

Commentaren

Weer plaats voor een night-shop, "vreemd" kruidenierszaakje of degelijke. Om te winkelen moet je zeker niet in Hoboken zijn

Gepost door: PSyChOtiekske | 11-01-11

Reageren op dit commentaar

zeer spijtig ik kwam dar geregeld. hoop dat er terug een videotheek komt

Gepost door: yves | 09-03-11

Reageren op dit commentaar

wordt het dan geen tijd dat overal dezelfde normen zouden gelden

Gepost door: Lieve smekens | 03-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.