07-01-11

Koperdieven slaan toe op Schoonselhof

schoonselhof.jpgOp de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof hebben dieven de grafstukken van naar schatting vijftig tot honderd graven gestolen.
Dat maakt de lokale politie van Antwerpen vrijdag bekend. De voorbije maanden waren koperdieven ook actief op begraafplaatsen in het In Buizingen, Essenbeek, Lot, Vlezenbeek, Ruisbroek, Dworp en Huizingen werden 150 kruisbeelden gestolen.

Het was een bezoekster van de begraafplaats in Wilrijk die de verantwoordelijke erop attent maakte dat bij tientallen graven in het centrum van de begraafplaats de grafstukken verdwenen waren. De verantwoordelijke riep de politie erbij en samen stelden ze vast dat bij naar schatting vijftig tot honderd graven de kruisbeelden, beeltenissen van hoofden en andere grafstukken gestolen waren.

Al het gestolen materiaal was vervaardigd in koper, brons of zamak en is vermoedelijk gestolen omwille van de waarde als oud metaal. De politie is nog volop bezig met de oplijsting van het aantal graven, benadeelden en nabestaanden.
Van de dieven ontbreekt voorlopig elk spoor.
Bron: De Standaard

De commentaren zijn gesloten.