07-01-11

4 jaar cel voor moordpoging op taxichauffeur

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag de zussen Nikola (22) en Jolana D. (21) veroordeeld tot celstraffen van vier jaar voor mededaderschap aan de moordpoging op een 46-jarige taxichauffeur in Hoboken. Daarnaast moeten ze het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 15.000 euro betalen.

De zussen uit Menen hadden op 28 maart 2009 op vraag van twee jongens van vijftien en zestien een taxi naar Hoboken geroepen. Die moest hen samen naar een dancing brengen. Eens de taxi arriveerde, probeerden de jongens de chauffeur herhaaldelijk te wurgen. Hij werd uit de taxi gegooid, kreeg nog wat slagen en stampen en werd uiteindelijk voor dood achtergelaten.

Tien jaar cel voor Dragan S. 
Het viertal ging er daarop met zijn geld en taxi vandoor. Met het gestolen geld huurden ze een hotelkamer in Antwerpen en betaalden de beklaagden hun treintickets naar huis. De 16-jarige Dragan S. werd vorige maand door de bijzondere jeugdkamer veroordeeld tot tien jaar cel en een terbeschikkingstelling van de regering gedurende twee jaar. Zijn 15-jarige kompaan werd niet uit handen gegeven door de jeugdrechter.
 
De zussen werden op hun beurt vervolgd voor mededaderschap, omdat ze volgens de procureur betrokken waren bij het plannen van de feiten: ze wisten dat het de bedoeling was om de taxichauffeur te doden en te beroven en hun aanwezigheid moest bij hem vertrouwen scheppen. De rechtbank veroordeelde hen beiden tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief. (belga/mvdb)
Bron: De Morgen

De commentaren zijn gesloten.