30-12-10

Politie pakt handtasdieven van 15 en 18 jaar op

handtasdief.jpgWoensdagavond, rond 21.10 uur, is een 89-jarige vrouw op straat overvallen. Haar handtas werd gestolen, maar de verdachten konden opgepakt worden.
De vrouw wandelde samen met enkele familieleden via de Marneflaan naar de Moretusstraat. Plots voelde de vrouw dat haar handtas losgerukt werd. Twee jonge gasten gingen ervandoor met de buit.

De politie werd verwittigd, maar ondertussen was een getuige de verdachten ook gevolgd. In de Maria-Henriettalei kon de politie één dief oppakken. De tweede verdachte zette zijn vlucht verder, maar kon na een korte achtervolging en wat trek- en sleurwerk in de Lichtenberglaan opgepakt worden.
In de zakken van één van hen werd een deel van de buit teruggevonden. Op hun vluchtroute werd de handtas zelf ook weer aangetroffen. Enkel wat persoonlijke zaken en een reispas is het slachtoffer kwijt. Ze raakte niet gewond bij de overval.

De twee verdachten, 18 en 15 jaar, ontkenden aanvankelijk hun aandeel bij de handtasdiefstal maar uiteindelijk gingen ze allebei tot bekentenissen over. Ze werden donderdagmorgen voorgeleid op het gerechtshof, de minderjarige op de jeugdrechtbank.
Bron: GVA

De commentaren zijn gesloten.