09-12-10

Acht jaar gevorderd voor moordpoging op taxichauffeur in Hoboken

Voor de rechtbank van Antwerpen heeft het openbaar ministerie donderdag acht jaar cel gevorderd voor Nikola D. (22) en haar zes maanden zwangere zus Jolana D. (22) uit Menen. Ze worden vervolgd voor mededaderschap aan de moordpoging op een taxichauffeur. De zaak is donderdag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

Het slachtoffer werd op 28 maart 2009 naar Hoboken gestuurd om de beklaagden en twee jongens van 15 en 16 naar een dancing te brengen. Toen de chauffeur wilde vertrekken, probeerden de jongens hem herhaaldelijk te wurgen. Hij werd uit de taxi gegooid, kreeg nog wat slagen en stampen en werd uiteindelijk voor dood achtergelaten.

Het viertal ging er met zijn geld en de taxi vandoor. Toen het alarm afging, lieten ze de wagen achter en namen ze de bus. Met het gestolen geld huurden ze een hotelkamer in Antwerpen en betaalden de beklaagden hun treintickets naar huis.

De 16-jarige werd door de bijzondere jeugdkamer vorige maand veroordeeld tot tien jaar cel en een terbeschikkingstelling van de regering gedurende twee jaar. Zijn 15-jarige kompaan werd niet uit handen gegeven door de jeugdrechter.

De zussen worden vervolgd voor mededaderschap, omdat ze volgens de procureur betrokken waren bij het plannen van de feiten: ze wisten dat het de bedoeling was om de taxichauffeur te doden en te beroven en hun aanwezigheid moest bij hem vertrouwen scheppen.

De verdediging ontkende dat ze op de hoogte waren. De beklaagden durfden uit schrik voor de jongens niet weg te gaan en hadden ook geen hulp durven inroepen. Vonnis op 6 januari.
Bron: GVA

De commentaren zijn gesloten.