02-12-10

Briljant aan de Coöperatielaan

briljant-aan-de-cooperatielaan_5_460x0.jpg“Inderdaad, mijnheer, we hebben één dochter, één schoonzoon, één kleinzoon,één schoonkleindochter en twee achterkleindochters !” zeggen ons bijna gelijktijdig Frans Cockx en Jeanneke De Loose.

65 jaar zijn ze nu gehuwd…  Briljant dus.  In 1945, net na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, zijn ze getrouwd, samen met nog een 300-tal andere koppels. “Dat had met Frans zijn legerdienst te maken,” verduidelijkt mevrouw. “Niet zolang voordien werkten we samen in de drukkerij van mijn vader en het was liefde op het eerste gezicht,” vertelt Frans.

Flo en Kaat, de twee achterkleinkinderen, citeren de spreuk die aan de muur hangt : “Er is op aarde geen groter trouw, dan de liefde tussen man en vrouw!”

Hobby’s? “Ik bezoek drie markten per week,” zegt de dame des huizes: “Wilrijk, het Valaar en Hoboken. En koken doe ik nog heel graag, vooral de soep en de frietjes worden door de ganse familie gesmaakt.”

Johan Felix overhandigde de medaille en het ‘diploma’  van de koning, de medaille en een bloemenmand en een ets van het district. Hij vatte het zo samen : “Mijnheer vond als boekdrukker niet alleen de JOB VAN ZIJN LEVEN, maar als boekbindster ook nog DE VROUW VAN ZIJN LEVEN !”

Dat het feest met de familie en de vrienden in de Jachthoorn een succes wordt - daar zijn we met zijn allen van overtuigd.
Leo Spaey

De commentaren zijn gesloten.