30-11-10

Seniorenmiddagen Don Bosco

IMG_8490trps.jpg

Wijknet Aandacht Voor Senioren organiseert maandelijkse seniorenmiddagen in de SOKAH sporthal in de Don Boscowijk.
De senioren kunnen hier gezellig babbelen met een drankje en/of hapje.
Ook is er de mogelijkheid om met enkele diensten contact te leggen, zoals Woonhaven en de buurttoezichters.
Op 21 december vieren ze een kerstfeest met kerstmaal. Mensen die interesse hebben kunnen informatie bekomen of inschrijven op het nummer 0474 498 979.

Bekijk de foto's van de seniorenmiddag op 30 november hier.

29-11-10

Hoboken IV:1-4: Haydn viert 875

E_0000190295.jpgDe muziek van Joseph Haydn werd in de jaren vijftig van vorige eeuw gecatalogeerd door een zekere Anthony van Hoboken. Onder HOB.IV:1-4 kent de ware muziekfreak de zogeheten Londonse trio's. Drie docentenvan de Stedelijke Academie van Muziek en Woord van Hoboken brengen deze vier muziekstukjes in een avondvullend programma. De woordklas van Christine Ruttens speelt karakters van Joseph Haydn en van Anthony Van Hoboken en situeert hen in de tijd. Daarnaast wordt er poëzie uit de tijd van Haydn gebracht.Uitvoerders: Wim Brabants & Robert Waelkens (fluit),Sam Faes (cello).

op 4 december om 20:00
6  euro
Kasteel Sorghvliedt
Marneflaan 3
Tel: 0492 74 84 51
http://www.hoboken875.be
casalouisa@stad.antwerpen.be

Inbraak en vandalisme bij scouts van 't Macadammeke

Scoutsgroep 28 van 't Macadammeke aan de Klaverbladdreef wordt geteisterd door een inbrakenplaag en ergerlijk vandalisme. De dieven gingen ook aan de haal met de centjes voor 'music for life'.

De scouts van 't Macadammeke hebben op de nacht donderdagnacht voor de derde keer op rij inbrekers over de vloer gehad . De dieven gaan hoe langer hoe driester aan het werk. Tijdens de eerste inbraak werden er drie bakken bier gestolen. De tweede keer gingen ze met de hele drankvoorraad , 16 bakken, aan de haal. Dit weekeinde hebben ze de opbrengst van de inzamelactie van 'music for life' van studio Brussel ten voordele van aidswezen in Afrika gestolen. En zetten als klap op de vuurpijl het lokaal onder water.
Verantwoordelijke Jasmine doet het verhaal: "De scoutsgroep was met een grote trommel rond gegaan voor 'rosse centjes'. Vrijgevige buren gaven dikwijls meer. De stukjes kleiner dan een halve euro lieten de boeven liggen. Ze schreven op de muur: "Aha i did it again" en "bedankt voor de 261 euro". Ze hebben dus de tijd genomen om het geld ter plaatse te tellen en daarna nog een feestje te houden met het eten en snoep dat aanwezig was. Met stukjes spons hebben ze de afvoer afgesloten, de kranen open gedraaid en alles onder water gezet. De daders moeten de scoutsgroep kennen".
Jasmine is erg aangeslagen: "We zouden niet weten wie een vete tegen ons heeft. We doen een oproep aan de buurt om mee een oogje in 't zeil te houden om deze zinloze vernielingen te stoppen".
Hoofdcommissaris Roger Wouters van zone zuid is formeel: "De politie is langs geweest voor sporenonderzoek. Na drie inbraken is het scoutslokaal gemarkeerd als 'hotpoint' en volgt er automatisch extra controle".
Hugo Wilri
Bron: GVA

3/12 Modeshow: Hoboken viert 875

_976_5182875.jpgElke week worden de kinderen gedurende 2 uur begeleid door modespecialisten onder leiding van Fadime Tezerdi.
Tijdens de workshops worden de kinderen gestimuleerd om tekeningen en schetsen te maken van verschillende kledingstukken, hierin spelen ze me met de cijfers acht, zeven en vijf. In samenwerking met de modeopleiding van Sito 5 worden de tekeningen omgezet in patronen.

Patronen worden verknipt en verder versierd door de kinderen. Na een tiental weken presenteren meer dan 100 kinderen hun creaties tijdens een heuse modeshow in zaal Zappa op het Kiel.

Noteer deze data alvast met stip in je agenda
“Dé Modeshow”:
Vrijdag 3 december 18:00 uur
Zaterdag 4 december 15:00 uur

Deelnemende scholen:
Basisschool Polderstad | Veerdamlaan 15
onder begeleiding van juf Tania en juf Katrin

Basisschool De Puzzel | Krugerstraat 103
onder begeleiding van juf Anoek en juf Ann

Basisschool Baeckelandje | Jules Baeckelmanslaan 29
onder begeleiding van juf Natasja

Artistieke begeleiding:
Fadime Tezerdi, Katrien Wuyts, Mischa Bludts, Benjamin Kuypers, Barbara Mertens

Een modeshow is een evenement waarbij kleding tentoon wordt gesteld aan het publiek. Dit gebeurt meestal door mannequins die over een podium of catwalk lopen. Modeshows worden vaak georganiseerd door modeontwerpers om de kleding die ze voor het volgende seizoen hebben ontworpen te demonstreren. Modeshows worden soms uitgewerkt tot voorstellingen met bijbehorende decors en muziek.

Wanneer?
Vrijdag 3 december 18:00 uur
Zaterdag 4 december 15:00 uur
Waar?
Zaal Zappa, August Leyweg 6, 2060 Antwerpen
Info:
Casa Louisa, Kapelstraat 3, 03 292 65 33
www.hoboken875.be

28-11-10

Jeugdateljee St Jozef

RBo_20101120_jeugdateljee_006.jpg
Bekijk de reportage.